Tutireceptek.hu fejléc

Tejes karaj fokhagymás burgonyával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
90 dkg csontos sertéskaraj
0,5 l tej
1 fej fokhagyma

bors
olaj a sütéshez
1 kg burgonya
3 dl tejszín
20 dkg vaj

Elkészítés:
A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával alaposan bedörzsöljük, majd tejjel felengedjük, hogy a húsokat ellepje. Így érleljük legalább egy éjszakán át.
Másnap a vajat felolvasztjuk, hideg tejszínnel sűrűre keverjük, és sóval zúzott fokhagymával ízesítjük.
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, de többször már nem mossuk meg, mert a burgonya keményítőtartalma fogja besűríteni az ételünket. Vékony karikára vágjuk, belekeverjük a fokhagymás tejszínbe, kivajazott tepsibe tesszük, majd sütőben 180 fokon készre sütjük.

Tanácsok:
Fontos hogy magas zsírtartalmú tejszínt és alacsony víztartalmú vajat használjunk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás sült oldalas » Karajtekercs 2 » Gombás karaj » Fokhagymás libacomb
» Fokhagymás-gombás spagetti » Sertéskaraj parasztosan » Lecsóval töltött karaj » Fokhagymás vaddisznótokány
» Fokhagymás ecetes szilva » Fokhagymaszósz » Egyben sült karaj » Habos tejespite
» Gyümölcsös tejes pite » Fokhagymás sült krumpli » Gombás karajom » Tejes karfiol sargarepaval


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.