| Tejes karaj fokhagymás burgonyával receptEgytálételek Hozzávalók: 90 dkg csontos sertéskaraj 0,5 l tej 1 fej fokhagyma só bors olaj a sütéshez 1 kg burgonya 3 dl tejszín 20 dkg vaj Elkészítés: A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával alaposan bedörzsöljük, majd tejjel felengedjük, hogy a húsokat ellepje. Így érleljük legalább egy éjszakán át. Másnap a vajat felolvasztjuk, hideg tejszínnel sűrűre keverjük, és sóval zúzott fokhagymával ízesítjük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, de többször már nem mossuk meg, mert a burgonya keményítőtartalma fogja besűríteni az ételünket. Vékony karikára vágjuk, belekeverjük a fokhagymás tejszínbe, kivajazott tepsibe tesszük, majd sütőben 180 fokon készre sütjük. Tanácsok: Fontos hogy magas zsírtartalmú tejszínt és alacsony víztartalmú vajat használjunk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |