| Tavaszi zöldségragu bográcsban receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma 20 dkg sárgarépa 15 dkg petrezselyemgyökér 20 dkg karfiol 10 dkg zöldborsó 1 csomó petrezselyemzöldje 2 doboz vagdalthús konzerv 10 dkg vaj vagy olaj 1 mokkáskanálnyi őrölt bors 15 dkg paradicsom Elkészítés: A bográcsban az olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, petrezselymet, zöldborsót. Sózzuk, 15 percig együtt pároljuk. Ekkor beletesszük a rózsáira szedett karfiolt, a cikkekre vágott paradicsomot, végül a kockára vágott vagdalthúst. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel és felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha már a karfiol is megpuhult, levesszük a tűzről és tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |