| Tavaszi vegyes saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 4 tojás 3 evőkanál olaj egy kávéskanál mustár 2dl tejföl 1/4 citrom egy kevés porcukor 1 csomó újhagyma 1 csomó retek 15-20 dkg uborka só Elkészítés: Két kemény tojás sárgájával elkeverünk 3 evőkanál olajat, teszünk bele egy kevés mustárt, 2dl tejfölt és ízesítjük sóval, citrommal és ízlés szerint porcukorral. Belekeverjük az apró kockákra vágott tojásfehérjéket és még kettő főtt tojást apróra vágva, néhány szál karikára vágott újhagymát, egy csomó retket és 15-20dkg vékonyra szeletelt nyers uborkát. Tanácsok: Lehetőleg előző nap készítsük el, hogy az ízek jól összeérjenek. Zárható sobozban vagy üvegben tegyük a hűtőszekrénybe. A receptet beküldte: Skizosáj Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |