| Tárkonyos marha burgonyagombóccal receptHúsételek Hozzávalók: A húshoz: 70 dkg marhacomb fél csomag tárkony só bors 2 hagyma 2 evőkanál cukor 2 evőkanál mustár 1 evőkanál ecet 2 szelet rozskenyér A burgonyagombóchoz: 1 kg burgonya 1 hagyma Elkészítés: A marhahúst szeletekre vágjuk, és kevés forró olajon elősütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, majd félretéve hagyjuk hűlni. A húsokat kiemeljük az olajból, a visszamaradt zsírjukba cukrot szórunk, lassú tűzön karamellizáljuk, mustárt és vékony szeletekre vágott hagymát keverünk hozzá, beleöntjük az ecetet, majd egy kevés vizet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk finomra vágott tárkonnyal, visszahelyezzük a húsokat, majd fedő alatt, lassú tűzön készre pároljuk. Ha a hús puha, kockára vágott, szikkasztott rozskenyeret forralunk bele, és ezzel sűrítjük be a mártást. A kihűlt burgonyát meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük, elkeverjük a finomra vágott, kevés olajban megpirított hagymával, és két kanál segítségével gombócokat formázunk belőle. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |