| Tárkonyos libazúza leves sonkás galuskával receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg libazúza 1 db petrezselyemgyökér 2 db sárgarépa 1/2 db zeller 1 db vöröshagyma só őrölt bors tárkony 1/2 db citrom (leve) 1,5 dl főzőtejszín 1 evőkanál libazsír 1,5 l víz Sonkás-galuska hozzávalói: 10 dkg főtt sonka (csak a száraz húsrésze) 4 evőkanál búzadara 1 evőkanál liszt 1 db tojás (nagy) 1 evőkanál olaj só őrölt bors petrezselyemzöld (apróra vágott) Elkészítés: 1. A sonkás-galuskához a búzadarát, a lisztet, a sót, és az őrölt borsot összekeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a petrezselyemzöldet, az olajat, és az egész tojást. Ezután alaposan összekeverjük, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni mielőtt a levesbe szaggatjuk (ha túl száraz lenne, akkor egy pici vizet keverhetünk hozzá). 2. A zúzát ízlés szerint feldaraboljuk (én kisebb kockákra vágtam). A zöldségeket megtisztítjuk, majd felvágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk. Egy edényben felhevítjük a zsírt, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és elkezdjük üvegesre párolni. 3. Amikor már kellően üveges, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott libazúzát, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk ízlés szerint tárkonnyal, majd tovább pároljuk még pár percig (én bőven megszórtam tárkonnyal, de ez ízlés dolga). 4. Ezután felöntjük 1,5 liter vízzel, belefacsarjuk a citrom levét, majd addig főzzük, hogy a zúza teljesen megpuhuljon. Ekkor belecsorgatjuk a tejszínt, és forráspontig melegítjük. 5. A forrásban lévő levesbe egy kisebb kanállal beleszaggatjuk a galuskát, majd pár perc alatt puhára főzzük (figyeljünk, hogy ne forrjon a leves, inkább csak gyöngyözzön, és közben kóstoljuk meg a galuskát hogy megfőtt-e a belseje is). 6. Tálalás előtt a levest tányérba merjük, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és úgy kínáljuk. Elkészítési idő: 75 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |