Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos libazúza leves sonkás galuskával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg libazúza
1 db petrezselyemgyökér
2 db sárgarépa
1/2 db zeller
1 db vöröshagyma

őrölt bors
tárkony
1/2 db citrom (leve)
1,5 dl főzőtejszín
1 evőkanál libazsír
1,5 l víz
Sonkás-galuska hozzávalói:
10 dkg főtt sonka (csak a száraz húsrésze)
4 evőkanál búzadara
1 evőkanál liszt
1 db tojás (nagy)
1 evőkanál olaj

őrölt bors
petrezselyemzöld (apróra vágott)

Elkészítés:
1. A sonkás-galuskához a búzadarát, a lisztet, a sót, és az őrölt borsot összekeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a petrezselyemzöldet, az olajat, és az egész tojást. Ezután alaposan összekeverjük, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni mielőtt a levesbe szaggatjuk (ha túl száraz lenne, akkor egy pici vizet keverhetünk hozzá).

2. A zúzát ízlés szerint feldaraboljuk (én kisebb kockákra vágtam). A zöldségeket megtisztítjuk, majd felvágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk. Egy edényben felhevítjük a zsírt, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és elkezdjük üvegesre párolni.

3. Amikor már kellően üveges, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott libazúzát, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk ízlés szerint tárkonnyal, majd tovább pároljuk még pár percig (én bőven megszórtam tárkonnyal, de ez ízlés dolga).

4. Ezután felöntjük 1,5 liter vízzel, belefacsarjuk a citrom levét, majd addig főzzük, hogy a zúza teljesen megpuhuljon. Ekkor belecsorgatjuk a tejszínt, és forráspontig melegítjük.

5. A forrásban lévő levesbe egy kisebb kanállal beleszaggatjuk a galuskát, majd pár perc alatt puhára főzzük (figyeljünk, hogy ne forrjon a leves, inkább csak gyöngyözzön, és közben kóstoljuk meg a galuskát hogy megfőtt-e a belseje is).

6. Tálalás előtt a levest tányérba merjük, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és úgy kínáljuk.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-Sajtos Gofri » Almás csirkeleves » Gombócleves » Csirkeaprólék leves ..
» Gyümölcs leves 1 » Sütőtök krémleves II. » Zöldspárga leves » "Beteges" leves
» Almakrémleves » Húsleves - Darált húsból » Rebarbara leves » Zöldséges halleves
» Alföldi betyárleves » Kefires mexikói leves » Zöldségleves sajtgombóccal » Tojásleves 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.