| Tárkonyos csirkeragu leves (könnyű és finom) receptLevesek Hozzávalók: 2 egész csirkemell filé 2 evőkanál margarin 3 sárgarépa 2 fehérrépa fél zsenge karalábé egy kisebb darab zeller 1 nagyobb vöröshagyma 20 dkg fagyasztott zöldborsó 15-20 dkg csiperke gomba 1 teáskanál tárkony csipetnyi bazsalikom csipetnyi kakukkfű szárított petrezselyem 3 dl főző tejszín vagy tej(a tejszíntől kicsit sűrübb) fél citrom leve 2,5 liter víz delikát ízlés szerint Elkészítés: A csirkemell filét megmossuk, apró kockákra vágjuk. Egy mély fazékban felhevítjük a margarint, rátesszük a húskockákat, és fehéredésig pirítjuk. Megtisztítjuk a zöldségeket, és felkockázzuk, felkarikázzuk őket. A következőket: hagyma, zeller, karalábé, répa, fehér répa, gomba, a húshoz adjuk. Felöntjük 2,5 liter vízzel, hozzáadjuk az 1 teáskanál tárkonyt és a fűszereket . Fedő alatt, takarék lángon mindent puhára főzünk. Legvégül , a leveshez adjuk a zöldborsót, és azzal is 5-6 percig főzzük. Tanácsok: A fűszereket én mindig teatojásba teszem ,mert akkor egyben ki tudom venni a főzés végén és nem úszkálnak a levesemben. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: stechner Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |