| Diétás saláta leves receptLevesek Hozzávalók: fél fej saláta 5 dkg kolozsvári szalonna 1 tojás 1 l víz 1 tk só 2 tk ecet (10%) 1 kk őrölt paprika csipet bors 2 ek tejföl 2 ek liszt 1 ek olaj Elkészítés: A salátát metéltre vágjuk, feltesszük a vízben főzni. Hozzáadjuk a sót és az apró kockára vágott húsos szalonált. Kb. 10 percig gyenge lángon főzzük. Közben elkészítjük a tejfölös habarást és hőkiegyenlítés mellett behabarjuk a lét. A tojást a rántottánál ismertek szerint megsütjük, közben apróra daraboljuk (mint a császármorzsánál) és hozzáadjuk a paprikát. Majd a levesünkbe öntjük. Végül mehet az ecet. A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |