| Muffin halászleve receptLevesek Hozzávalók: 1 kg hal (ponty) 2-3 fej hagyma 1-1,5 liter víz 2 ek őrölt paprika 1 csípős paprika 1 paradicsom 1 paprika pár db halászlé kocka só Elkészítés: Én pontyból szeretem de többféle halból is jó elkészíteni. Tisztítsuk meg a halakat,majd szeletelés után sózzuk be, így főzés közben nem esik szét a hal,.. majd a fejekkel és farkakkal, úszonyokkal, béleljük ki fazék alját, tegyük rá az apróra vágott hagymát, a paradicsomot és a paprikát (én össze turmixolom, így még sűrűbb lesz a halászlé ) Erre fektessük rá a halszeleteket, öntsük fel vízzel.Ízlés szerint sózzuk, majd forrás után adja hozzá a pirospaprikát, és a halászlé kockát. Lassú tűzön főzzük kb. 50 percig, úgy hogy a leves végig gyöngyözzön. Ezután kóstoljuk meg, ha kell, sózzuk, majd tegyük bele a tejet/ikrát és a csípős paprikát egészben. Még 10 percig főzzük. Tanácsok: jó étvágyat hozzá! Táláhatjuk még.. - gyufa tésztával - széles metéltel - kenyér szeletel Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: muffin Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |