| Anna Tárkonylevese. receptLevesek Hozzávalók: 60-70 dkg sertéscomb olaj ízlés szerint 3-4 sárgarépa 2-3 fehérrépa 1 nagyobb fej vöröshagyma 20 dkg zöldborsó 25 dkg és karfiol májgombóc ízlés szerint 1 teáskanál tárkony só ételízesítő leves tészta tejföl, Elkészítés: A hagymát apró kockákra, a sárgarépát és a fehérrépát viszonylag vékony karikákra vágom. A húst szintén apró kockákra vágom, majd a felhevített olajon megpárolom a hagymával, a zöldborsóval, valamint a sárga- és fehérrépával együtt. Ezután felöntöm annyi vízzel, hogy jó bőven ellepje. Sóval és ételízesítővel ízesítem, majd lassú tűzön addig főzöm, amíg a hús és a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak. Beleteszem a tésztát, majd a és a karfiolt, valamint a tárkonyt. Legvégén rakom hozzá a májgombócot. Tálalásnál tejfölt teszek hozzá. Tanácsok: Lehet tejszínnel be habarni. Csirke vagy pulyka hússal még finomabb. Minden fél le zöldséget lehet bele tenni. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Tessza35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |