Tutireceptek.hu fejléc

Kerti rakottas recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
60 dkg apró szemű újburgonya,
50 dkg zöldborsó,
3-4 szál sárgarépa,
1-2 zsenge karalábégumó,
l csomó újhagyma,
2 dl tejszín
(vagy l dl tej meg 5 dkg vaj, illetve Ráma margarin),
2 tojás,
só,
őrölt bors,
l csokor petrezselyem;
az edény kikenéséhez zsír.

Elkészítés:
Az újburgonyát megtisztítjuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk. A zöldborsót kifejtjük, a megtisztított sárgarépát meg az új-hagymát karikákra vágjuk. A karalábét meghámozzuk, és megfelezve, vékonyán felszeleteljük. Az jénait vagy tepsit vastagon kizsírozzuk, és az újburgonya felét az aljára terítjük. Megsózzuk, majd a karalábét, a zöldborsót, a sárgarépát meg a hagymát vegyesen ráhalmozzuk. Ismét megsózzuk, megborsozzuk, az apróra vágott petrezselyem felével megszórjuk, és a maradék burgonyával beborítva újra sózzuk. A tojást a tejszínnel összekeverjük, és a tetejére locsoljuk. (Ha tejszín helyett tejet veszünk, akkor a burgonyára vajat, illetve margarint is morzsolunk.) A tálat befedjük, és a rakottast 40-60 perc alatt megsütjük. A maradék petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: cuky


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tavaszi rakottas » Tojásos rakottas » Cukkinis csirkerakottas » Citromos rakottas
» Római rakottas » Gyümölcsös-túrós rakottas » Pulykarakottas » Csirkerakottas
» Kertifőzelék leves » Pudingos rakottas » Kedvenc spenótos rakottas » Pulyka rakottas
» Pórés-karfiolos rakottas » Zöldséges rakottas » Mediterrán rakottas » Karfiol rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.