| Kerti rakottas receptZöldséges ételek Hozzávalók: 60 dkg apró szemű újburgonya, 50 dkg zöldborsó, 3-4 szál sárgarépa, 1-2 zsenge karalábégumó, l csomó újhagyma, 2 dl tejszín (vagy l dl tej meg 5 dkg vaj, illetve Ráma margarin), 2 tojás, só, őrölt bors, l csokor petrezselyem; az edény kikenéséhez zsír. Elkészítés: Az újburgonyát megtisztítjuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk. A zöldborsót kifejtjük, a megtisztított sárgarépát meg az új-hagymát karikákra vágjuk. A karalábét meghámozzuk, és megfelezve, vékonyán felszeleteljük. Az jénait vagy tepsit vastagon kizsírozzuk, és az újburgonya felét az aljára terítjük. Megsózzuk, majd a karalábét, a zöldborsót, a sárgarépát meg a hagymát vegyesen ráhalmozzuk. Ismét megsózzuk, megborsozzuk, az apróra vágott petrezselyem felével megszórjuk, és a maradék burgonyával beborítva újra sózzuk. A tojást a tejszínnel összekeverjük, és a tetejére locsoljuk. (Ha tejszín helyett tejet veszünk, akkor a burgonyára vajat, illetve margarint is morzsolunk.) A tálat befedjük, és a rakottast 40-60 perc alatt megsütjük. A maradék petrezselyemmel megszórva tálaljuk. A receptet beküldte: cuky Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |