| Barnarizs-rakottas receptReform ételek Hozzávalók: 2 tasak Riceland Barna rizs Knorr Delikát ételízesítő 40 dkg brokkoli, mélyhűtött is lehet, tisztítva, rózsáira bontva 1 mokkáskanál szódabikarbóna 1 tojás 1 dl tejszín 2 evőkanál apróra vágott vegyes zöldfűszer (például: petrezselyem, bazsalikom, metélőhagyma) só őrölt bors 4 főtt tojás, tisztítva, karikákra vágva reszelt szerecsendió 15 dkg sajt, reszelve a tál kikenéséhez: vaj Elkészítés: A rizst a dobozon olvasható leírás szerint ételízesítős vízben megfőzzük. A brokkolit lobogva forró sós, szódabikarbónás vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A lecsepegtetett, langyosra hűlt rizst a tojással, a tejszínnel és az apróra vágott fűszerekkel összekeverjük. Megsózzuk, a borssal fűszerezzük, majd a vajjal kikevert tűzálló tálba simítjuk. A brokkolit és a főtt tojáskarikákat csinosan elrendezzük rajta. Szerecsendióval, sajttal meghintjük, és 180 °C-os (légkeveréses sütőben 165 °C) sütőben a sajtot ráolvasztjuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |