| Borsos csirkecomb receptHúsételek Hozzávalók: 4 egész csirkecomb 10 dkg császárszalonna 2 ek liszt 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld 1csirkehúsleveskocka 3 dl vörösbor 25 dkg csiperkegomba (apró) őröltbors só 20 dkg gyöngyhagyma 3 gerezd fokhagyma, Elkészítés: A csirkecombok bőrét óvatosan levágjuk. A gyöngyhagymákat 3 percig sós vízben főzzük, majd lecsöpögtetjük. Egy nagyobb teflonedényben a gombát közepes lángon 3 percig fonnyasztjuk, majd a levét leöntjük. A szalonnát és a hagymát kockákra vágjuk, majd aranyszínűre pirítjuk. A sült szalonnakockákat kiveszük, összekeverjük a gyöngyhagymákkal, a zsírjában a húst átsütjük, liszttel megszórjuk, borral meglocsoljuk. Hozzáadjuk a szalonnás hagymát, a kevés vízben felforralt leveskockát, a zúzott fokhagymát és a gombát. Sóval, borssal ízesítjük. Fedő alatt közepes lángon 20 percig pároljuk. Végül apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Forrón tálaljuk. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |