| Tálban sütött húsos babos tészta receptTésztafélék Hozzávalók: 1 csomag Gyermelyi négytojásos orsótészta 50 dkg darált hús 10 dkg póréhagyma 2 ek. gorombára vágott petrezselyem 3 gerezd fokhagyma 1 dl olaj, 20 dkg zöldbab 2 db tojás 4 dl tejföl só, őrölt fehérbors 15 dkg reszelt sajt Elkészítés: A húst pirítsd meg az olaj felén, majd sózd, borsozd, tedd rá a zúzott fokhagymát, és kevés víz hozzáadásával párold. Amikor majdnem puha, tedd rá a megtisztított, félkarikára vágott pórét és a petrezselymet. Három-négy percet tovább párold, és tedd félre. A megtisztított, megmosott vagy mirelit zöldbabot sós forró vízben félig főzd meg, majd hideg vízben hűtsd le, majd csepegtesd le róla a vizet. Roppanósra főzd a tésztát bő sós forrásban lévő vízben, szűrd le. Keverd össze óvatosan a párolt hússal, tojásokkal kikevert tejföllel és fűszerekkel, ha szükséges. Vajazz és morzsázz meg egy tepsit vagy tálat. Tedd bele a tészta felét, majd a babot rendezd el rajta, és végül takard be a maradék tésztával. Szórd meg reszelt sajttal és előmelegített, 180 fokos sütőbe süsd pirosra. Sütőből kivéve pihentetesd öt percet, utána szeleteld és tálald. Adhatsz mellé külön tejfölt vagy mártást is. A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |