| Kelt pizzatészta receptPizzák Hozzávalók: 1/3 csg élesztő 2 dl tej kevés cukor 1/2 kg liszt csipet só 0,5 dl víz 0,5 dl olaj Elkészítés: Az éleszőt langyos tejben felfuttatjuk kevés cukorral. A lisztet, csipet sóval, 0,5 dl vizet, 0,5 dl olajat és az élesztőt keményre gyúrjuk. Fél órát pihentetjük langyos helyen, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Kiolajozott tepsibe tesszük, ízlés szerint megszórjuk mindenféle jóval, 10-15 percet sütjük közepes lángon, míg az alja szép piros lesz. Tanácsok: Ez az adag 8 vastagabb szelethez elegendő nagyméretű gáztepsiben. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: s700 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |