| Takaréklinzer receptSütemények, édességek Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin /vagy 18 dkg zsír/, 23 dkg cukor, 1 tojás + 1db, 1 vanília cukor, 1 cs sütőpor, 1 csipet só, 1 pohár tejföl, zsemlemorzsa, 2 kg tisztított reszelt savanyú alma Elkészítés: z almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és felhasználásig félre tesszük. A lisztel elmorzsoljuk a zsiradékot hozzá aduk a cukrot, tojást, sót vaníliás cukrot, sütőport és annyi tejfölt hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk és két cipót formázunk. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk és a zsírozott tepsibe tesszük, erre szórunk vékonyan zsömlemorzsát. A lereszelt almát a levétől jól kinyomkodjuk és ízesítjük 5 ek. cukorral és 1 cs őrölt fahéjjal, hozzáadunk még egy fél marék zsömlemorzsát, ezt jól összekeverjük és a tésztára simítjuk. Tanácsok: A másik cipót is tepsi nagyságúra nyújtjuk rátesszük az almatöltelékre villával megszurkáljuk és felvert tojással megkenjük 30 perc alatt közepes lángon arany barnára sütjük . A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |