| Házi bonbon - ajándéknak receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 evőkanál rum, v. brandy 13 dkg étcsoki, 2 evőkanálnyi vaj, 4 evőkanál porcukor, 2 db tojássárgája, kakaópor. Vagy: 1,5 dl tejszín, 1 evőkanál instant kávé, 20 dkg ét tortabevonó, 3 evőkanál porcukor. Elkészítés: Gőz felett felolvasztunk 13 deka étcsokit, kikeverjük két kanálnyi puha vajjal és 4 kanál porcukorral, majd összeolvadás után lehúzzuk a tűzről, két tojássárgáját és két kanál brandyt teszünk bele, ebből a masszából - fél nap hűtőben pihentetés után - diónyi gömböket formázhatunk. Ezek kakaóporba hempergetve, színes mignonpapírban mehetnek is a csinos dobozba. Másféle dekoratív bonbont, vagy inkább pralinét kapunk a következőképpen: másfél deci tejszínt felforralunk, beletörünk 20 deka éttortabevonót, olvadás után hozzákeverünk 1 kanál instant kávét és 3 kanál porcukrot. A hűtőben dermedés után csillagvégű habnyomózsákkal sikerítjük a papírkapszlikba a masszát. A tetején igazán ünnepi lesz a kávészem. Tanácsok: Szép csomagolásban tökéletes ajándék. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |