| Illatos kalács csokilencsével receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 tk. narancsvirágvíz (vagy reszelt narancshéj) 2,5 dkg élesztő 50 dkg liszt 1 tojás csipet aszkorbinsav csipet só 5 ek. cukor 1 dl frissen facsart narancslé 2 dl tejszín 1 ek. kandírozott narancshéj (vagy reszelt) Elkészítés: A hozzávalókból bedagasztottam a tésztát, szükség szerint kevés tej mehet még bele, a tojás nagyságától, és a tejszín sűrűségétől függően. A dagasztás végén adom hozzá a cukrozott narancshéjat. Kissé lágy kelt tésztát kell kapnunk. Kiolajozott kelesztőtálban duplájára kelesztettem, majd enyhén lisztezett felületre borítottam. A hokkaidó kalács formáját vettem most is elő. 4 felé vágtam a tésztát, majd egyesével hosszú csíkban kinyújtottam. Megszórtam csokilencsével, ill. most egy kicsit nagyobb csokipasztilláim voltak. Feltekertem, majd a kihúzható dobozformába ültetem őket. Hagytam megint duplájára kelni, majd felvert tojással kentem le. 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem kb. 40 percig. 15 perc után egy fóliával letakartam a tetejét. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |