| Mandulamarcipán, I. receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg mandula, 40 dkg kristálycukor, 1,5 dl víz. Elkészítés: A vízbe beleszórom a cukrot és kis lángon, állandó kevergetés közben feloldom. A héjától megtisztított és ledarált mandulát belekeverem a cukorszörpbe, majd ha teljesen összeállt, egy porcelántálra öntöm a masszát. Még melegen úgy gyúrom össze, mintha tésztát gyúrnék, ezután folpackba becsomagolva, a hûtõszekrénybe teszem. Sokáig eltartható, jól formázható az ily módon készített marcipán. Különféle sütemények, torták díszítésére használható, és a háziasszony ügyességétõl függ, hogy mit és hogyan formáz belõle. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |