Tutireceptek.hu fejléc

Mandulamarcipán, I. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg mandula,
40 dkg kristálycukor,
1,5 dl víz.

Elkészítés:
A vízbe beleszórom a cukrot és kis lángon, állandó kevergetés közben feloldom. A héjától megtisztított és ledarált mandulát belekeverem a cukorszörpbe, majd ha teljesen összeállt, egy porcelántálra öntöm a masszát. Még melegen úgy gyúrom össze, mintha tésztát gyúrnék, ezután folpackba becsomagolva, a hûtõszekrénybe teszem. Sokáig eltartható, jól formázható az ily módon készített marcipán. Különféle sütemények, torták díszítésére használható, és a háziasszony ügyességétõl függ, hogy mit és hogyan formáz belõle.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Házi karamella » Répás sütemény » Hókifli 2 » Citromos álom pohárkrém
» Hamis sportszelet » Túróval töltött narancs » Krém zserbó » Túró szelet diétás.
» Kürtöskalács (dorongfánk) » Túrós mézes » Szerelmi fészek » Magdi néni babapiskótása
» Almás omlett » Erzsike habos piskótája » Kevert linzertorta » Gold muffin


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.