Tutireceptek.hu fejléc

Szűzpecsenye medvehagymás töltelékkel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db szűzpecsenye
25 dkg sertés darált hús
20 dkg szeletelt bacon
1 kisebb csokor medvehagyma
1 db vöröshagyma
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 db tojás (nagy)

őrölt bors
1 mokkáskanál szerecsendió
3 evőkanál olívaolaj
1 dl fehérbor

Elkészítés:
1. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy evőkanál olajon világos zsemleszínűre pároljuk. Ezután kihűtjük, mielőtt a töltelékhez adnánk.

2. A darált húst összekeverjük az apróra vágott medvehagymával, közben ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk szerecsendióval. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a kihűtött vöröshagymát, és az egész tojást, majd alaposan összedolgozzuk a masszát.

3. A szűzpecsenyét középen bevágjuk egy éles késsel, majd ráhelyezünk egy fóliát és vékonyra klopfoljuk. Ezután a hús mindkét oldalát ízlés szerint megszórjuk sóval. (A klopfolásnál figyeljünk, nehogy túl vékonyra klopfoljuk és a hús kilyukadjon.)

4. Leterítünk egy nagyobb darab fóliát, majd rárakjuk a felszeletelt bacont úgy, hogy a szeletek kicsit fedjék egymást, és erre tesszük a kiklopfolt szűzpecsenyét. A hús közepére tesszük a darált húsos tölteléket, majd szorosan ráhajtjuk az üresen maradt hússzéleket és a bacont.

5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belehelyezzük a hústekercset. Aláöntjük a bort, meglocsoljuk a maradék olajjal, és a tepsit lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten kb. 45 percig pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, majd szép pirosra sütjük. Tálalás előtt hagyjuk a húst kicsit hűlni, majd felszeleteljük, és ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Tanácsok:
A hús sütés közben nem szárad ki,jó szaftos marad, és a medvehagymás-darált húsos töltelékkel nagyon finom.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Medvehagymás falatkák » Rakott szűzpecsenye » Medvehagymás sajtmártás » Zöldborsós szűzpecsenye
» Cseréptálas szűzpecsenye » Medvehagymás pogácsa » Beregi szűzpecsenye » Medvehagymás tojáskrém
» Medvehagymás krumpli csoda » Csőben sült szűzpecsenye » Medvehagymás pogi » Sajtos-medvehagymás tészta
» Töltött szűzpecsenye » Medvehagymás vajkrém » Medvehagymás pesto II. » Szezámmagos szűzpecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.