| Szűzpecsenye medvehagymás töltelékkel receptHúsételek Hozzávalók: 1 db szűzpecsenye 25 dkg sertés darált hús 20 dkg szeletelt bacon 1 kisebb csokor medvehagyma 1 db vöröshagyma 3 evőkanál zsemlemorzsa 1 db tojás (nagy) só őrölt bors 1 mokkáskanál szerecsendió 3 evőkanál olívaolaj 1 dl fehérbor Elkészítés: 1. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy evőkanál olajon világos zsemleszínűre pároljuk. Ezután kihűtjük, mielőtt a töltelékhez adnánk. 2. A darált húst összekeverjük az apróra vágott medvehagymával, közben ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk szerecsendióval. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a kihűtött vöröshagymát, és az egész tojást, majd alaposan összedolgozzuk a masszát. 3. A szűzpecsenyét középen bevágjuk egy éles késsel, majd ráhelyezünk egy fóliát és vékonyra klopfoljuk. Ezután a hús mindkét oldalát ízlés szerint megszórjuk sóval. (A klopfolásnál figyeljünk, nehogy túl vékonyra klopfoljuk és a hús kilyukadjon.) 4. Leterítünk egy nagyobb darab fóliát, majd rárakjuk a felszeletelt bacont úgy, hogy a szeletek kicsit fedjék egymást, és erre tesszük a kiklopfolt szűzpecsenyét. A hús közepére tesszük a darált húsos tölteléket, majd szorosan ráhajtjuk az üresen maradt hússzéleket és a bacont. 5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belehelyezzük a hústekercset. Aláöntjük a bort, meglocsoljuk a maradék olajjal, és a tepsit lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten kb. 45 percig pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, majd szép pirosra sütjük. Tálalás előtt hagyjuk a húst kicsit hűlni, majd felszeleteljük, és ízlés szerinti körettel kínáljuk. Tanácsok: A hús sütés közben nem szárad ki,jó szaftos marad, és a medvehagymás-darált húsos töltelékkel nagyon finom. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |