Tutireceptek.hu fejléc

Szüreti tűzött vesepecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
5 kg. kicsontozott marhavesepecsenye, 80 dkg. füstölt szalonna, 3 nagy fejvöröshagyma 10 dkg. liszt, 2 liter tejföl, 5 dkg. só, 2 evőkanál őrölt fekete bors, kb. 4 liter erjedésben lévő must ( vagy kissé savanykás must)

Elkészítés:
A vesepecsenyét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kissé formázzuk, enyhén megpotyoljuk, majd mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk A vöröshagymát megtisztítjuk és nagyon apróra összevágjuk. Hasonlóképpen apró kockálra vágjuk a füstölt szalonnát is.. Jól összekeverjük, majd a hússzeletek egyik felét megkenjük a keverékkel és a hússzeleteket egymásra rakjuk, végül egy, - vagy több - frissen faragott nyárssal átszúrjuk. Egy nagyobb edényt veszünk, ezekbe belerakjuk a nyársra húzott húsokat és az egészet felöntjük annyi musttal, hogy le ne süljön. A párolódást akkor fejezzük be, ha a zsírjára sültek a szeletek. Ekkor a liszttel és a tejföllel keveréket készítünk, s ezzel leöntjük. Kissé együtt pároljuk, majd a nyársakat kiszedjük és magyarosan elkészített csipetkével adagonként kínáljuk.Friss kenyérrel is kiváló.

Tanácsok:
Ez a mennyiség 20 fő részére elegendő.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szüreti mustos kacsa » Szüreti metélt » Szüreti vincellér tokány. » Szüreti leveses káposzta
» Szüreti szőlős batyu » Szüreti rostélyos musttal » Szüreti rakott tészta » Marhahús bébi kínai kellel
» Almás csirkemellfilé » Bükki kaszás pecsenye » Kaukázusi csirke 2 » Virslivel töltött csirke
» Lecsós csirkemáj2 » Füstölt húsos karalábé » Mézes tarja » Fokhagymás máj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.