| Szüreti tűzött vesepecsenye receptHúsételek Hozzávalók: 5 kg. kicsontozott marhavesepecsenye, 80 dkg. füstölt szalonna, 3 nagy fejvöröshagyma 10 dkg. liszt, 2 liter tejföl, 5 dkg. só, 2 evőkanál őrölt fekete bors, kb. 4 liter erjedésben lévő must ( vagy kissé savanykás must) Elkészítés: A vesepecsenyét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kissé formázzuk, enyhén megpotyoljuk, majd mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk A vöröshagymát megtisztítjuk és nagyon apróra összevágjuk. Hasonlóképpen apró kockálra vágjuk a füstölt szalonnát is.. Jól összekeverjük, majd a hússzeletek egyik felét megkenjük a keverékkel és a hússzeleteket egymásra rakjuk, végül egy, - vagy több - frissen faragott nyárssal átszúrjuk. Egy nagyobb edényt veszünk, ezekbe belerakjuk a nyársra húzott húsokat és az egészet felöntjük annyi musttal, hogy le ne süljön. A párolódást akkor fejezzük be, ha a zsírjára sültek a szeletek. Ekkor a liszttel és a tejföllel keveréket készítünk, s ezzel leöntjük. Kissé együtt pároljuk, majd a nyársakat kiszedjük és magyarosan elkészített csipetkével adagonként kínáljuk.Friss kenyérrel is kiváló. Tanácsok: Ez a mennyiség 20 fő részére elegendő. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |