Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás máj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1/2 kg sertésmáj
3-4 dl tej
5-6 gerezd fokhagyma
1/2 dl étolaj

liszt

Elkészítés:
A májat fél tenyérnyi szeletekre vágom, majd kb. 1 óra hosszára tejben áztatom.
A fokhagymát lereszelem, majd megsózva az étolajban szép óvatosan megpárolom.
Egy serpenyőben olajat melegítek, majd a májszeleteket lisztbe mártom és az olajban kisütöm. Nem sütöm gyorsan, hogy a közepe is átsüljön, de ne legyen kemény. Szép rózsaszínű legyen a közepe. Kiszedem egy tálba, megsózom és bőségesen megöntözöm a fokhagymával.
Tört burgonyával és savanyúsággal tálalom.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pirított fokhagymás saláta » Fokhagymás karaj II. » Fokhagymás vaj » Fokhagymás kenyér
» Fokhagymás-kapros halfilé » Fokhagymás Graham kenyér » Fokhagymás-gombás karfiol » Fokhagymás főtt tészta
» Fokhagymás diós pogácsa » Fokhagymás nyúlcomb » Fokhagymás-mustáros tarja » Fokhagymás sajtkrémleves
» Fokhagymás sült hal » Fokhagymás pogácsa » Csípős fokhagymás pecsenye » Almás - fokhagymás karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.