| Fokhagymás máj receptHúsételek Hozzávalók: 1/2 kg sertésmáj 3-4 dl tej 5-6 gerezd fokhagyma 1/2 dl étolaj só liszt Elkészítés: A májat fél tenyérnyi szeletekre vágom, majd kb. 1 óra hosszára tejben áztatom. A fokhagymát lereszelem, majd megsózva az étolajban szép óvatosan megpárolom. Egy serpenyőben olajat melegítek, majd a májszeleteket lisztbe mártom és az olajban kisütöm. Nem sütöm gyorsan, hogy a közepe is átsüljön, de ne legyen kemény. Szép rózsaszínű legyen a közepe. Kiszedem egy tálba, megsózom és bőségesen megöntözöm a fokhagymával. Tört burgonyával és savanyúsággal tálalom. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |