| Kaukázusi csirke 2 receptHúsételek Hozzávalók: 1 db csirke só bors Mártáshoz: 1 db vöröshagyma 3 dkg vaj 2 dkg liszt 1/2 lit. húsleves 3 ger. fokhagyma 2 EK ecet pici szegfűszeg pici fahéj pici sáfrány 1-2 babérlvél 1 cs. petrezselyem-levél só fél narancs-leve 10 dkg dió Elkészítés: A csirkét besózzuk,borsozzuk és megsütjük. Mig a csirke sül addig elkészitjük a mártást. A hagymát vajban megpároljuk, szétnyomott fokhagymát a lisztet, és a a húslevessel felengedjük, kevergetve 5-6 percig főzzük. Füszerezzük az ecettel,fahéjjal,babérlevéllel, szegfűszeggel,és a sáfránnyal, majd belerakjuk a a narancslevet, és a darált diót. A mártást tálba öntjük, beletesszük a megsült csirkét, diószemekkel, narancsszeletekkel,és petrezselyemmel diszitjük. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |