| Szüreti pincepörkölt bográcsban receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg marhaszegy 1 kg sertéslapocka vagy comb 1 kisebb füstölt csülök 1 kg hagyma 1 kis fej fokhagyma 2 kg burgonya 0,7 l vörösbor 10 kanál liszt 3 tojás 3 kanál zsír 2 kanál vaj só, bors, pirospaprika, köménymag, petrezselyemzöld Elkészítés: Ha a csülök kissé száraz vagy sós, előzőleg félig főzzük meg vízben és hagyjuk kihűlni. Húsát vagdossuk le, majd a közepes kockákra vágott marhahússal együtt pároljuk meg paprikás, hagymás zsírban. Kevés vizet is adjunk hozzá. Mikor puhulni kezd, adjuk hozzá a szintén felkockázott sertéshúst, a fokhagymát és a köménymagot, majd sózzuk. Mikor a húsok szinte teljesen puhára főttek, tegyük bele a felszeletelt burgonyát is, és rövid lében tartva, kevergetés nélkül pároljuk tovább addig, amíg a burgonya is megfő. Időközben készítsünk galuskatésztát a lisztből és a tojásból, főzzük ki sós vízben, majd forgassuk meg petrezselymes vajban. Ezután a pörköltet felöntjük borral, felforraljuk, végül beletesszük a galuskát. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |