| Szőlőlépuding receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 csésze szőlőlé, negyed csésze cukor, negyed csésze finom búzadara, 1/8 teáskanál őrölt fahéj, csipetnyi őrölt szegfűszeg, vágott dió,vagy pirított szezámmag Elkészítés: Keverjük össze a szőlőlét a cukorral és a búzadarával,forraljuk fel és kis láng fölött sűrítsük be állandó keverés közben.Adjuk hozzá a szegfűszeget és a fahéjat és kis lángon forraljuk további 5 percig.Öntsük egy tálba,szórjuk meg kívánság szerint a szezámmal vagy a dióval,és hintsünk rá egy kevés fahéjat. Lehűtve tálaljuk. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: esztella100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |