| Kávékocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: sütőpor: fél zacskó rétesliszt: 3 evőkanál darált dió: 20 dkg kristálycukor: 12 dkg tojásfehérje: 6 db A töltelékhez: Rama sütőmargarin: 12 dkg feketekávé: 1,5 dl csokoládédara: 12 dkg vaníliás cukor: 1 csomag kristálycukor: 20 dkg tojássárgája: 6 db Elkészítés: A felvert tojásfehérjékhez apránként hozzáadjuk a cukrot, a diót, a lisztet és sütőport. Könnyedén összekeverjük, a masszát egy kikent sütőformába öntjük, és előmelegített sütőben 25 percig sütjük 170 °C fokon. Kihűtjük.A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a csokoládéport és a feketekávét. Folyamatos kevergetés mellett kis lángon főzzük, amíg besűrűsödik. Amikor lehűlt, a kihabosított margarinnal összekeverjük, aztán a krémet rákenjük a tésztára.A kihűlt süteményt kockákra vágjuk, és a szeleteket egy-egy szem kávéval díszítjük. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: én vagyok Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |