| Szülinapi Csokitorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 csom.pudingpor /csokis/35gr 40dkg cukor 10dkg liszt 1/5l víz 50dkg margarin 1csom.kakaó por /keserű/ 1 vagy 2 tábla fondant bevonó 3 lapból álló kész piskótalap 10dkg lekvár/lehet barack,szilva,vagy eper/ Díszítéshez: színes cukorka,édes morzsa,esetleg kókuszreszelék Elkészítés: A fél liter víz egyik felét forraljuk fel,a másik felébe keverjük el a lisztet és a pudingport csomómentesre.Amikor a víz felforrt, összeöntjük és sűrűre főzzük. Majd levesszük a tűzről, és ha teljesen kihűlt, belekeverjük a vajat és habverővel felhabosítjuk.A végén beleszórjuk és jól elkeverjük a kakaóport. A piskóta lapokat bekenjük pici vízzel elkevert lekvárral, ettől puhább lesz a piskóta tészta.(A legfelső piskóta tetejét is.)A fondant csokoládét gőz felett megolvasztjuk...Addig a tortalapokat bekenjük a krémmel,de az utolsó lapra nem teszünk belőle.A torta széleit is bekenjük krémmel,annyira vastagon, hogy a torta lapok ne látszódjanak ki.Ezután a tetejét öntsük le óvatosan a csoki fondantal, és a maradék krémmel díszítsük a tortát egy habzsák segítségével.Én a torta széleit színes cukorkával díszítettem,de lehet édes morzsával,vagy kókuszreszelékkel is megszórni. Tanácsok: Ha túl sok krém megmaradna, érdemes felhasználni islerhez, vagy kekszhez. A fondanthoz keverhetünk pici olajat, hogy szép fényes legyen. Friss képet tettem fel az adatlapomra a tortáról! Nekünk annyira ízlik ez a torta, hogy mindenki ezt kéri a szülinapjára, és általában még aznap elfogy! Jó étvágyat! :) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Ann D'asti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |