Tutireceptek.hu fejléc

Joghurtos eperkupola recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg eper,
4 evőkanál zselatinpor,
20 dkg piskóta,
5 dl natúr joghurt,
10 dkg étcsokoládé,
2 dkg vaj,
4 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál főzőrum,
4 dl tejszín,
1 citrom kifacsart leve és lereszelt héja

Elkészítés:
Az étcsokoládét vajban megolvasztjuk, és hozzákeverjük a darabokra tört piskótát. Egy formát sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a piskótás masszát, a tetejét elegyengetjük, majd fél órára hűtőszekrénybe tesszük. A joghurtba belekeverjük a vaníliás cukrot, a főzőrumot, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. A vízben feloldott zselatint előbb 4 kanál krémmel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi krémhez. Hűtőbe tesszük, majd amikor kezd megdermedni, beleforgatjuk az összevágott eperszemeket és a habbá vert tejszínt. Egy tálat kibélelünk fóliával, és beletöltjük a krémet. A tetejét beborítjuk a piskótás lappal. Hűtőszekrényben 3 órán át hagyjuk megdermedni. Kivesszük a hűtőből, kiborítjuk a formából, a tetejét eperszemekkel és reszelt csokoládéval díszítjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos pulykamell » Joghurtos lepényke » Joghurtos makaróni » Gyümölcsös joghurtos torta
» Joghurtos zöldbabsaláta » Joghurtos padlizsánkrém » Joghurtos pogácsa 2 » Almás, joghurtos muffin
» Kuglóf joghurtosan » Joghurtos Tandori csirke » Gyors joghurtos fánk » Joghurtos tejszínpuding
» Joghurtos cukkíni » Joghurtos málnaturmix » Joghurtos csészés sütemény » Joghurtos zellerfőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.