| Joghurtos eperkupola receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg eper, 4 evőkanál zselatinpor, 20 dkg piskóta, 5 dl natúr joghurt, 10 dkg étcsokoládé, 2 dkg vaj, 4 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál főzőrum, 4 dl tejszín, 1 citrom kifacsart leve és lereszelt héja Elkészítés: Az étcsokoládét vajban megolvasztjuk, és hozzákeverjük a darabokra tört piskótát. Egy formát sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a piskótás masszát, a tetejét elegyengetjük, majd fél órára hűtőszekrénybe tesszük. A joghurtba belekeverjük a vaníliás cukrot, a főzőrumot, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. A vízben feloldott zselatint előbb 4 kanál krémmel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi krémhez. Hűtőbe tesszük, majd amikor kezd megdermedni, beleforgatjuk az összevágott eperszemeket és a habbá vert tejszínt. Egy tálat kibélelünk fóliával, és beletöltjük a krémet. A tetejét beborítjuk a piskótás lappal. Hűtőszekrényben 3 órán át hagyjuk megdermedni. Kivesszük a hűtőből, kiborítjuk a formából, a tetejét eperszemekkel és reszelt csokoládéval díszítjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |