| Szilveszteri virslis lencsesaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: Hozzávalók: 80 dkg lencse, 5 pár (10 szál) füstölt virsli, 1 nagy fej lila hagyma, 1 db tojás, 4 dl tejföl, 2 evőkanál majonéz, 1 db citrom kifacsart leve, 1 evőkanál mustár, 1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld, ízlés szerint só. Elkészítés: A lencsét átválogatjuk, majd egy éjszakára beáztatjuk hideg vízben, majd másnap enyhén sós vízben készre főzzük és leszűrjük. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, a mustárral, ízesítjük sóval és a kifacsart citrom levével és sóval. Ezután hozzákeverjük a lencsét. A tojást megfőzzük, hideg vízben kihűtjük és felszeleteljük. A lila hagymát és a virslit vékonyan felkarikázzuk és a lencséhez adjuk, de kevés lila hagymát a díszítéshez visszatartunk. A tálalás előtt petrezselyemzölddel, vékonyan felvágott lila hagymával és vágott tojás karikákkal díszítjük és kínáljuk. tálaljuk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |