Tutireceptek.hu fejléc

Virslis csukott szendvics recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
4 nagy puffancs (vagy 8 kis zsemle), 4-5 dl tej, 2 kis pár virsli, 10 dkg reszelt sajt, 3 dkg vaj, 1-1 teáskanál mustár és ketchup, 1 evõkanál majonéz, 2 evõkanál csípõs csalamádé, 1 csokor zöldhagyma zöldjével együtt.

Elkészítés:
A puffancsokat úgy vágjuk félbe, hogy az egyik oldalon egyben maradjanak. Belsejüket kiszedjük. Az üregeket vajjal, mustárral, ketchuppal és majonézzel bekenjük. A virslik bõrét lehúzzuk és felkarikázzuk. A csalamádét, a virslikarikákat és a megtisztított, apróra vágott zöldhagymát elosztjuk a puffancsokban. A reszelt sajt egyharmadát is beleszórjuk, majd a töltött péksüteményeket kissé összenyomjuk, és a megborsozott, megsózott tejben megmártjuk. A tejbõl kivéve tálra rakjuk. Pár percnyi szikkasztás után ismét a tejbe mártjuk, majd lecsöpögtetjük. Ezután elõmelegített grillsütõ rácsára (vagy sütõlemezre) rakjuk, és szép pirosra megsütjük. A megmaradt sajttal meghintjük, és a sütõbe visszatéve már csak annyi ideig pirítjuk, amíg a sajt ráolvad, de nem barnul.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Köles szendvicskrém » Virslisaláta U1 » Szerelmes szendvics » Szendvics bundában
» Utravaló szendvicsek » Melegszendvics Erzsi módra » Virslis partifalatkák » Halas szendvicskrém
» Krumplipürés szendvicskrém » Fagyasztott szendvics » Virslis palacsinta III » Olasz melegszendvics II.
» Díszes szendvics » Virslis zöldbabsaláta » Melegszendvics finoman » Káposztás-virslis kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.