| Tartáros virslisaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 5 db tojás 5 db virsli 10 dkg francia saláta alap 1 paprika 3 db csemege uborka fél alma Tartárhoz: 2 db tojássárgája 1,5- 2 dl olaj tejföl mustár só citromlé fehérbor bors porcukor Elkészítés: Az 5 tojást, virslit, francia saláta alapot megfőzzük, hagyjuk kihűlni. Addig összevágjuk az almát, az uborkát és a paprikát kockákra. A tartárhoz a 2db tojást ketté választjuk. A sárgájához hozzáadjuk a mustárt, a sót, a borsot, a citromlevet és a porcukrot. Majd lassan belecsorgatjuk folytonos kevergetés mellett az olajat. Ha már jó sűrű és az olaj is elfogyott bele rakjuk a bort és a tejfölt. Mikor már kihűltek a tojások és a virsli akkor összevágjuk őket. A virsliket karikára a többit kockára. Majd bele forgatjuk a tartárba. A végén hozzáadjuk a franciasaláta alapot is. Hűtőbe tesszük 2-3 órára, majd fogyasztjuk. Tanácsok: Az ízesítőanyagokat nem írtam le, hogy miből mennyi, mert azt mindenki ízlés szerint rakjon bele. Mindenképp hagyjuk kihűlni az alapanyagokat. Friss sós kiflivel nagyon finom. Ezt a receptet is több helyről válogattam össze, lehet, hogy lesz ezen az oldalon hasonló. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Aramina Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |