| Szezámmagos virslis kifli receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 3 tepsihez (48 db): - 1 kg finomliszt - 5 dkg élesztő (vagy 18 gr porélesztő) - 1 mk. cukor - 2 dl étolaj - 350-500 ml tej, amennyit felvesz a liszt - 1 tojás - 1 evőkanál só - apró zsúrvirslik vagy megfelelő hosszúságúra vágott virslik, v. ugyanilyen darabokra vágott sajt - szezámmag, reszelt sajt, mák, stb. ízlés szerint a szóráshoz Elkészítés: Az élesztőt kevés langyos tejben, kis cukorral felfuttatjuk, majd minden hozzávalót jól összedolgozunk és megkelesztjük (kb. 1 óra). Amikor szépen megkelt, a tésztát 6 egyenlő cipóra osztjuk, a cipókat egyenként kinyújtjuk kör alakúra és 8-8 cikkre vágjuk. A háromszögek szélesebb végébe tesszük a tölteléket, feltekerjük, szép kifli alakúra nyomkodjuk. Tepsibe tesszük, ha van idő, még egyszer kelesztjük, ha nem, tojásfehérjével, olajjal v. tejjel megkenegetjük, szezámmaggal, reszelt sajttal, mákkal stb. megszórjuk és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, de ne süssük túl, mert száraz lesz! Tanácsok: Vendégeknek csináltam, igen nagy sikere volt! Amikor a virsli elfogyott, hasonló darabokra vágott trappista sajttal töltöttem. Így is finom, de jól "csomagoljuk be" a sajtot, nehogy kifolyjon. Ha soknak találod ezt a mennyiséget, a nyers tészta felét kelesztés után fagyaszd le – jó lesz legközelebb. :-) A receptet beküldte: Lilly1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |