| Virslis burgonygombóc receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 kg burgonya 10 dkg virsli 1 csokor petrezselyem 1 evőkanál olaj + bőven a sütéshez 8 dkg reszelt sajt 2 tojássárgája 1 csipet szerecsendió 1 evőkanál ételízesítő A panírozáshoz: 1 csésze liszt 2 tojás 1 csésze zsemlemorzsa Elkészítés: A burgonyákat megmossuk, hideg vízben feltesszük főni, és 30 perc alatt puhára főzzük. Közben lehúzzuk a virsli héját, feldaraboljuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, és a virslit 4-5 percig pirítjuk benne. Kiszedjük, és hagyjuk kihűlni. A burgonyákat még melegen meghámozzuk, krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a virslit, a reszelt sajtot, a tojássárgáját, a petrezselymet, egy csipet szerecsendiót és az ételízesítőt. Alaposan összekeverjük. Az elkészült masszából kerek gombócokat formázunk, és enyhén összenyomjuk, hogy 5-6 cm átmérőjű korongokat kapjunk. Lisztbe, egy csipet sóval felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába, panírozzuk, végül bő, forró olajban kisütjük. Egyszerre keveset tegyünk a serpenyőbe, és addig süssük, amíg aranybarnák lesznek. Szalvétára szedjük, lecsöpögtetjük, és azonnal tálaljuk Tanácsok: Salátával nagyon finom önálló fogásként, de adható köretként húsok mellé is. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: ördög Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |