| Virslis kiflik (Update 1) receptHozzávalók: 24 db-hoz: 30 dkg Norbi süteményes liszt, 1,5 dkg élesztő, 1 dl tej, egy csipet fruktóz, 12 dkg ráma margarin, (nem light) 1 tojás, 2 kanál tejföl, 1 kiskanál só, 2 virsli, mustár Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a csipet fruktózzal, majd a liszttel, sóval, margarinnal, fél tojással, és a tejföllel összeállítjuk a tésztát. Letakarva pihenni hagyjuk, amíg kb 1,5-2 x akkora nem lesz. 3 kis cipót formázunk belőle, majd lisztezett deszkán mindegyiket kör alakúra nyújtjuk. (2 sütőpapír között is nyújthatjuk, így még könnyebb.) Megkenjük mindegyiket mustárral, majd 8 körcikkre vágjuk. A virsliket keresztben félbe, majd hosszában 6-6 csíkra vágjuk. Így a 2 virsliből 24 db csíkot kapunk. A virslicsíkokat a tésztaháromszögek kör széle felőli oldalra tesszük és felcsavarjuk. Kiflit formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tetejét megkenjük a maradék tojással és 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük. A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |