| Szezámos-tofus sült zöldség receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 1 nagy marék finomra vágott mogyoró 1 evőkanál szezámmag 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér ½ teáskanál pirospaprika 1 csomag (kb. 30 dkg) tofu leszárogatva, 1 centis kockákra vágva 1 evőkanál olaj 1 csomag (40 dkg) mirelit wok zöldség kiolvasztva 1 evőkanál szójaszósz 2 evőkanál tejszín 2 bögrényi főtt rizs 2 szál zöldhagyma vékonyan szeletelve 1 narancs 8 cikkre vágva Elkészítés: Keverd össze egy tálban a szezámmagot egy evőkanál mogyoróval, a gyömbérrel és a paprikával. Szórd bele a tofut, jól forgasd meg benne. Hevítsd fel az olajat, és süsd 3-4 percig közepes lángon, finoman kevergetve, míg a szezámmagok megpirulnak, és a tofu is elkezd barnulni. Vedd ki a tofut, tedd félre, és tedd a zöldségeket a serpenyőbe. Amikor átforrósodtak (3-4 perc), add hozzá a szójaszószt és a tejszínt, és süsd együtt néhány percig. Add hozzá a tofut, forrósítsd össze, majd az egészet a rizsre halmozva tálald. Szórd meg a maradék mogyoróval és zöld hagymával, narancsgerezdekkel díszítsd. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |