| Zöldséges-sonkás őzgerinc receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 10 dkg gépsonka (vékonyra szeletelve) 15 dkg gépsonka (egészben) 6 db tojás 20 dkg uborka (ecetes) 80 g csemegekukorica 0.5 db leveskocka 25 g zselatin 2 dl tejföl 4 ek majonéz 1 ek mustár Elkészítés: Először alufóliával, majd sonkával kibélelünk egy őzgerinc formát. 6 tojást keményre főzünk. A tojásból kikanalazzuk a sárgáját és összekeverjük 2 dl tejföllel, kb. 1 dl majonézzel és 1 ek mustárral. Felforralunk 2 dl vizet a fél leveskockával, levesszük a tűzről, majd ha már jól kihűlt, belerakjuk a zselatint, kicsit kevergetjük és összeöntjük a tejfölös szósszal. Majd rakjuk bele a felaprított uborkát, tojásfehérjét, sonkát és a kukoricát. A masszát a formába öntjük, lefedjük még a maradék 3 szelet sonkával, majd alufóliával borítjuk, és hűtőbe rakjuk egy éjjelre.(4-5 óra után is jó már.) Másnap csak kiborítjuk a formából és felszeleteljük. Most, amikor utoljára készítettem, raktam a leveskockás vízbe szárított zöldségzöldjét és a tejfölös szószba egy kis pirosaranyat, hogy megszínezze. Remekül sikerült. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |