Tutireceptek.hu fejléc

Szendvicssütős túrós batyu recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
300 g GM kenyérpor (Fe-mini kenyérpor + Emese kenyérpor/rizsliszt / Coelipán lisztkeverék)
2 evőkanál olaj
1 tojás
10 g friss élesztő

tej + víz
cukor ízlés szerint

Elkészítés:
Összekeverés után hagyjuk pihenni a masszát min. 20-30 percig!
Akár este is elő lehet készíteni mindent, s ha beteszed a hűtőbe, akkor reggel egy kis langyos tejet vagy vizet hozzáöntesz, megkevered, s már kezdheted is sütni.

Elkészítjük a túrós tölteléket a citromhéjjal és mazsolával.
Előmelegítjük a kétlyukú szendvicssütőt, s mindegyik lyukba teszünk 1-1 evőkanálnyi tésztát. Erre teszünk 1-1 teáskanálnyi túrótölteléket, majd egy újabb evőkanál tésztával befedjük.
Vigyázzunk, a tészta mindenütt fedje be a túrós tölteléket, hogy a sütés során ne folyjon ki!
Bezárjuk a sütőt, s 8-10 perc alatt készre sütjük a batyukat.

Nem kell nyújtani, kínlódni a töltögetéssel, a kezünk és az asztalunk is tiszta marad.
Pár perc pihentetés után már ehető is, és garantáltan nagyon finom.
Meg lehet szórni porcukorral, s hidegen is isteni!!!!!


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túros felfujt » Meggyes túrós » Rakott almás-túrós » Vajas-túrós kifli
» Almás-túrós finomság » Túrós batyu gyümölccsel » Hamis túrós sütemény » Túrós szilvás muffin
» Túrós zabpelyhes » Túrós rakott karfiol » Bólyi túrós » Rákóczi túrós light
» Nagymama túrósbélese » Andland Reszelt túrósa » Házi kakaós-túrós pite » Juhtúrós calzone


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.