Tutireceptek.hu fejléc

Szeletelt lesütött sertéstarja recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csont nélküli tarja. Ha csak csontosat kapunk, érdemes másfél kilós darabot venni, és még a hentessel kicsontoztatni.
Egy nagyobb fej vöröshagyma
Két vagy három evőkanál zsír,
só.

Elkészítés:
A húst jól megmossuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Jól besózzuk. Egy lábasban zsírt forróra melegítünk, beletesszük a felszeletelt tarját, majd lefedjük. Nagyon kis lángon pároljuk. Kb. egy fél óra múlva egy fej vöröshagymát megtisztítunk, és négy részre vágjuk, majd a húsok mellé tesszük.

Tanácsok:
Nagyon lassú tűzön másfél-két óra alatt készül el. Néha meg kell forgatni a húst és megnézni, hogy a levét el ne fője, de egyébként ezzel sem kell sokat törődni. Ha elég kis tűzön sütjük, általában nem kell hozzá vizet tölteni.Akkor készült el, amikor a hús finom omlós, puha. Krumplipürével, és párolt káposztával tálalhatjuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brassói sertéstarja » Grillen sült sertéstarja » Bajor sertéstarja » Csőben sült sertéstarja
» Mustáros sertéstarja » Parasztos sertéstarja » Sült sertéstarja » Avasi sertéskaraj.
» Párizsi könnyű szelet » Kijevi kotlett » Göngyölthús » Bolgár zöldbabos csirke
» Mustáros hús bundában » Csirke tárkonnyal bevonva » Bohó csirke » Sertésragu Budapest módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.