| Szeletelt lesütött sertéstarja receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csont nélküli tarja. Ha csak csontosat kapunk, érdemes másfél kilós darabot venni, és még a hentessel kicsontoztatni. Egy nagyobb fej vöröshagyma Két vagy három evőkanál zsír, só. Elkészítés: A húst jól megmossuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Jól besózzuk. Egy lábasban zsírt forróra melegítünk, beletesszük a felszeletelt tarját, majd lefedjük. Nagyon kis lángon pároljuk. Kb. egy fél óra múlva egy fej vöröshagymát megtisztítunk, és négy részre vágjuk, majd a húsok mellé tesszük. Tanácsok: Nagyon lassú tűzön másfél-két óra alatt készül el. Néha meg kell forgatni a húst és megnézni, hogy a levét el ne fője, de egyébként ezzel sem kell sokat törődni. Ha elég kis tűzön sütjük, általában nem kell hozzá vizet tölteni.Akkor készült el, amikor a hús finom omlós, puha. Krumplipürével, és párolt káposztával tálalhatjuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |