Tutireceptek.hu fejléc

Bohó csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db 1,2 kg-os csirke
20 dkg húsos füstölt szalonna
1-2 alma
5 dkg vaj


Elkészítés:
A megtisztított csirke bőrét fellazítjuk,és a bőr meg a hús közé hajszálvékony húsos szalonnaszeleteket dugunk.
Ugyanígy a csirke hasüregét is szalonnaszeletekkel béleljük ki,de oda még megtisztított,nagy cikkekre vágott alma is kerül.
Csak akkor sózzuk meg a csirkét,ha a szalonna nem elég sós.
Végül a csirkét kívülről bevajazzuk,tepsibe vagy tűzálló tálra fektetve forró sütőben megsütjük.
Fél órát legalább lefedve sütjük,utána eltávolítjuk a fedelet vagy fóliát,és szép pirosra sütjük a csirkét.
Tálaláskor a benne párolódott almát rakjuk a pecsenye köré.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Indiai csirkecombok » Jonatános csirke » Almás rakott csirkemell » Vendégváró csirke
» Almás-gyömbéres csirkemell » Gyros tál csirkemellből » Lestyános csirkeraguleves. » Csirkemell almával
» Gombás csirkeszárny » Csirkemáj sült hagymával » Duplahagymás mézes csirke » Tejszínes csirkemellfilé
» Kapros csirkeraguleves » Sóágyon sült csirkecomb » Csirkés cukkínis egytál » Zöldborsós rizses csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.