| Bohó csirke receptHúsételek Hozzávalók: 1 db 1,2 kg-os csirke 20 dkg húsos füstölt szalonna 1-2 alma 5 dkg vaj só Elkészítés: A megtisztított csirke bőrét fellazítjuk,és a bőr meg a hús közé hajszálvékony húsos szalonnaszeleteket dugunk. Ugyanígy a csirke hasüregét is szalonnaszeletekkel béleljük ki,de oda még megtisztított,nagy cikkekre vágott alma is kerül. Csak akkor sózzuk meg a csirkét,ha a szalonna nem elég sós. Végül a csirkét kívülről bevajazzuk,tepsibe vagy tűzálló tálra fektetve forró sütőben megsütjük. Fél órát legalább lefedve sütjük,utána eltávolítjuk a fedelet vagy fóliát,és szép pirosra sütjük a csirkét. Tálaláskor a benne párolódott almát rakjuk a pecsenye köré. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |