| Szedres morzsás süti gesztenyével receptSütemények, édességek Hozzávalók: hozzávalók 6 főre: Tészta: 50 dkg liszt csipet só 25 dkg puha teavaj 7 egész tojás 1 citrom reszelt héja 1 citrom kifacsart leve (húsos) 2 cs vaníliás cukor 20 dkg cukor 1 cs sütőpor napraforgó olaj a tepsi kikenéséhez Krém: 250 g gesztenye 0,25 l 30% habtejszín 1 tk rumaroma Tetejére: 90 g étcsokoládé , durvára vágva kb. 35-40 dkg friss, nagy szemű szeder , sűrűn rakva Morzsa: 30 dkg liszt 20 dkg puha teavaj csipet só 20 dkg cukor 1 cs vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja a díszítéshez: tejszínhab kakaószirup szederszemek Elkészítés: A tepsiket olajjal kikenjük, és sütőpapírral kibéleljük. Egy tálban elkészítjük a tésztát: a lisztet, sót, a puha vajat, a tojást, a citrom héját, a citrom kifacsart húsos levét, a vaníliás cukrot, a cukrot és a sütőport géppel alaposan simává dolgozzuk össze. Egy másik tálban a gesztenyét villával jól összetörjük, és a habtejszínnel, rumaromával a gép segítségével alaposan sima krémmé keverjük ki. A csokoládét egy vágódeszkán durvára vágjuk éles késsel. Egy tálban elkészítjük a morzsát: a lisztet, a puha vajat, sót, cukrot, a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot kézzel összegyúrjuk morzsás állagúra jó alaposan. Szűrőbe téve, lemossuk a szedret, hagyjuk lecsepegni. A géppel simává kevert tésztát beleöntjük a tepsibe, és szépen elegyengetjük, rásimítjuk a gesztenyés krémet, rászórjuk egyenletesen a durvára darabolt csokoládét. Most tesszük rá jó sűrűn a szedret, sorban egymás mellé, és egyenletesen, kézzel rámorzsoljuk a tetejére készült morzsatésztát. Betesszük a sütőbe a középső rácsra, és készre sütjük. Bent hagyjuk kihűlni a sütit, majd kivesszük, és teljesen az asztalon fog kihűlni a sütemény, amit az utolsó 10 percre a szeletelés előtt a hűtőbe tehetünk, így sokkal könnyebb lesz szeletelni. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |