Tutireceptek.hu fejléc

Szedres morzsás süti gesztenyével recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
hozzávalók 6 főre:
Tészta:

50 dkg liszt
csipet só
25 dkg puha teavaj
7 egész tojás
1 citrom reszelt héja
1 citrom kifacsart leve (húsos)
2 cs vaníliás cukor
20 dkg cukor
1 cs sütőpor
napraforgó olaj a tepsi kikenéséhez
Krém:

250 g gesztenye
0,25 l 30% habtejszín
1 tk rumaroma
Tetejére:

90 g étcsokoládé , durvára vágva
kb. 35-40 dkg friss, nagy szemű szeder , sűrűn rakva
Morzsa:

30 dkg liszt
20 dkg puha teavaj
csipet só
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

a díszítéshez:
tejszínhab
kakaószirup
szederszemek

Elkészítés:
A tepsiket olajjal kikenjük, és sütőpapírral kibéleljük.
Egy tálban elkészítjük a tésztát: a lisztet, sót, a puha vajat, a tojást, a citrom héját, a citrom kifacsart húsos levét, a vaníliás cukrot, a cukrot és a sütőport géppel alaposan simává dolgozzuk össze.
Egy másik tálban a gesztenyét villával jól összetörjük, és a habtejszínnel, rumaromával a gép segítségével alaposan sima krémmé keverjük ki.
A csokoládét egy vágódeszkán durvára vágjuk éles késsel.
Egy tálban elkészítjük a morzsát: a lisztet, a puha vajat, sót, cukrot, a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot kézzel összegyúrjuk morzsás állagúra jó alaposan.
Szűrőbe téve, lemossuk a szedret, hagyjuk lecsepegni.
A géppel simává kevert tésztát beleöntjük a tepsibe, és szépen elegyengetjük, rásimítjuk a gesztenyés krémet, rászórjuk egyenletesen a durvára darabolt csokoládét.
Most tesszük rá jó sűrűn a szedret, sorban egymás mellé, és egyenletesen, kézzel rámorzsoljuk a tetejére készült morzsatésztát.
Betesszük a sütőbe a középső rácsra, és készre sütjük. Bent hagyjuk kihűlni a sütit, majd kivesszük, és teljesen az asztalon fog kihűlni a sütemény, amit az utolsó 10 percre a szeletelés előtt a hűtőbe tehetünk, így sokkal könnyebb lesz szeletelni.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-szedres csuda » Szedres lepény (20 db) » Fatörzs gesztenyével » Meggyes morzsasüti
» Szedres turmix » Szedres dinnyeparfé » Gesztenyével töltött fácán » Sütőtökleves gesztenyével
» Crumble (morzsás süti) » Szedres-túrós finomság » Szedres ricotta felfújt » Morzsás lazaccsíkok
» Áfonyás-szedres turmix » Szilvás morzsás » Morzsás túrótorta pohárban » Rebarbarás morzsasüti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.