| Szedres-túrós finomság receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 db tojás 18 dkg cukor 4 csomag vaníliás cukor 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt 10 dkg liszt 2 teáskanál sütőpor 18 g zselatin 60 dkg túró 5 evőkanál méz 2 db citrom leve 4 dl tejszín 50 dkg szeder Elkészítés: A tojásokat a cukorral és két vaníliás cukorral krémesre keverjük. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet és óvatosan összedolgozzuk. A tésztát sütőpapíros, magas falú tepsiben, előmelegített sütőben 190 fokon, húsz percig sütjük. Kihűlve lehúzzuk róla a sütőpapírt, és visszatesszük a tepsibe. A zselatint hideg vízzel elkeverjük. A túrót a mézzel, a maradék vaníliás cukorral és a citromlével ízesítjük. A tejszínt keményre verjük, és hűtőbe tesszük. Az alacsony hőn feloldott zselatint 2-3 evőkanál túrókrémbe keverjük, majd a többihez keverjük, végül a tejszínhabot is belekeverjük. A tésztára kenjük a krémet, és szederrel itt-ott kirakjuk, majd legalább két órára behűtjük. Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: bogyoka6 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |