Tutireceptek.hu fejléc

Fatörzs gesztenyével recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
A kakaós piskótatekercshez:
5 tojássárga
3tojásfehérje
5 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
2 evőkanál keserű kakaó
1 kiskanál sütőpor
A töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza
15 dkg vaj
kevés rumaroma
A tetejére:
csokidara vagy csokimáz

Elkészítés:
Először is készítettem egy kakaós piskótatekercset: 5 tojássárgát 5 evőkanál cukorral habosra kevertem, a 3 tojásfehérjét keményre vertem. A liszthez kevertem a sütőport és a kakaóport, majd a tojássárgákhoz kevertem, végül óvatosan beleforgattam a habbá vert fehérjét. Kb. 20 percig sütöttem sütőpapírral bélelt tepsiben, majd feltekertem egy konyharuha segítségével, és hagytam kicsit hűlni. Amikor kihűlt, leszedtem róla a sütőpapírt, és jöhetett a töltelék.

A töltelékhez a cukrozott gesztenyemasszát kevés rumaromával és kb. 15 dkg vajjal jó alaposan eldolgoztam, és már töltöttem is a tekercsbe. Feltekertem, a külsejére is kentem egy kevés krémet. Megszórhatjuk csokidarával, de bevonhatjuk csokimázzal is.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés fatörzs I. » Gesztenyés fatörzs » Gesztenyével töltött alma » Sütőtökleves gesztenyével
» Paleolit fatörzstorta » Kávés fatörzs » Muffin gesztenyével » Fatörzs 2.
» Fatörzs » Francia fatörzs » Csokoládés fatörzs torta » Csokis-mogyorós fatörzs
» Rumos-kókuszos fatörzs » Gesztenyével töltött fácán » Karácsonyi fatörzs » Fokhagymakrémlevesem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.