Tutireceptek.hu fejléc

Szilvás morzsás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

■35 dkg liszt
■1 tojás
■2 ek porcukor
■20 dkg margarin
■1 dl tej
■1 cs sütőpor

Töltelékhez:
■20 dkg szilva
■fahéj
■cukor
■zsemlemorzsa

Elkészítés:
1.A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tejet, tojást és a porcukrot, és jól összegyúrjuk.
2.A tészta 2/3-át kinyújtjuk akkorára, mint a tepsi. 1/3 tésztát pedig a fagyasztóba tesszük.
3.A szilvát kimagozzuk, egy tálban cukorral és a fahéjjal összekavarjuk. Ha sok levet eresztene, akkor keverjünk hozzá zsemlemorzsát, hogy ne áztassa el a tésztát.
4.A kivajazott tepsibe terítjük a tésztát, és a szilvadarabokat szépen elosztjuk a tetején.
5.A fagyasztóból kivett tésztát reszelővel a szilva tetejére reszeljük, és előmelegített sütőben kb 40 perc alatt aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvásgombóc » Aszalt szilvás kacsacomb » Class szilvás lepény » Gyors szilvás süti
» Szilvás lepény ♥ » Gyors szilvásgombóc » Szilvás "kenyér" » Aszaltszilvás bárányragu
» Aszalt szilvás tekercs » Fahéjas-szilvás crumble » Szilvás zabpehely-felfújt » Kedvenc szilvás sütink
» Szilvás-túrós muffin » Csokis-szilvás kocka » Tejfölös-szilvás lepény » Diós-szilvás lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.