| Szilvás morzsás receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: ■35 dkg liszt ■1 tojás ■2 ek porcukor ■20 dkg margarin ■1 dl tej ■1 cs sütőpor Töltelékhez: ■20 dkg szilva ■fahéj ■cukor ■zsemlemorzsa Elkészítés: 1.A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tejet, tojást és a porcukrot, és jól összegyúrjuk. 2.A tészta 2/3-át kinyújtjuk akkorára, mint a tepsi. 1/3 tésztát pedig a fagyasztóba tesszük. 3.A szilvát kimagozzuk, egy tálban cukorral és a fahéjjal összekavarjuk. Ha sok levet eresztene, akkor keverjünk hozzá zsemlemorzsát, hogy ne áztassa el a tésztát. 4.A kivajazott tepsibe terítjük a tésztát, és a szilvadarabokat szépen elosztjuk a tetején. 5.A fagyasztóból kivett tésztát reszelővel a szilva tetejére reszeljük, és előmelegített sütőben kb 40 perc alatt aranybarnára sütjük. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |