| Rebarbarás morzsasüti receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 10 dkg kristálycukor, 2,5 dl tej, 10 dkg vaj, 1 tojás, fél citrom reszelt héja, csipet só. A töltelékhez: másfél kiló rebarbara, 25 dkg cukor; a morzsához: 30dkg liszt, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg vaj, 1 csomag vaníliás porcukor, 1 késhegynyi őrölt fahéj, csipet só; a behintéshez: 5 dkg őrölt mogyoró, 5 dkg zsemlemorzsa Elkészítés: A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt fél csésze langyos tejben szétmorzsoljuk, teszünk bele kevés cukrot, elkeverjük egy kevés liszttel, és 20 percig pihentetjük. A felolvasztott vajat, a megmaradt tejet cukorral, citromhéjjal, tojással, csipet sóval összekeverjük. A rebarbaraszálak végeit levágjuk, héját lehántjuk, és 4 centis darabokra vágjuk. Kevés cukros vízben 10 perc alatt megpuhul, utána leszűrjük, majd a szitában hagyjuk kihűlni. A felfuttatott élesztőt a vajas keverékkel, a liszttel jól összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük. A morzsához a lisztet a cukorral, vaníliás porcukorral, fahéjjal, kevés sóval összekeverjük. A felolvasztott vajat ráöntjük, összemorzsoljuk, és rászórjuk a maradék lisztet. Az élesztős tésztát kinyújtjuk, belesimítjuk a kivajazott tepsibe, meghintjük őrölt mogyoróval és zsemlemorzsával. Rásorakoztatjuk a rebarbarát, és betakarjuk a morzsával. Kicsit pihentetjük, és 180º C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. 382 kcal/kocka (20 kocka esetén), 1604 kJ Tanácsok: A rebarbarával kicsit mostohán bánunk, pedig érdemes egyszer kipróbálni, hogy máskor is rákapjunk az ízére. Ebből a mennyiségből 20 kockát tudunk vágni. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |