| Mamám almás lepénye receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1,5 kg alma 60 dkg liszt 1 cs. sütőpor 15 dkg cukor + 15 dkg porcukor 15 dkg zsír 1 tojás + 1 sárgája 2 dl tejföl 2 cl rum - szerintem ez sok bele, de aki nagyon rumosan szereti, annak tuti tetszeni fog 3 evőkanál prézli késhegynyi fahéj Elkészítés: Töltelék: Másfél kiló almát megtisztítunk és 15 dkg porcukorral, víz nélkül péppé főzzük. Ha kész, 3 evőkanál prézlit, 2 cl rumot /ez akár el is hagyható/ keverünk közé. Késhegynyi fahéj is mehet bele. 60 dkg lisztet 1 cs sütőporral, 15 dkg cukorral és 15 dkg zsírral elmorzsolunk. 1 tojással és 2 dl tejföllel összegyúrjuk, kétfelé osztjuk. Egyik felét nagy tepsi nagyságúra elnyújtjuk, almatöltelékkel vastagon bevonjuk, a másik lapot ráborítjuk, tojássárgájával megkenve, villával megszurkálva, forró sütőben világossárgára sütjük. Tanácsok: Mamám javaslata szerint kicsivel több tejföl is mehet bele! Kalóriatartalom: 5732 kcal Szénhidráttartalom: 896,3 gramm A receptet beküldte: nemesnérita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |