| Almás lepény - Jagodától receptSütemények, édességek Hozzávalók: TÉSZTA: 4 tojás 2 csésze cukor 1 -"- olaj 1 -"-joghurt 2.5 csésze liszt 1 cs. sütőpor TÖLTELÉK: I kg alma,tisztítva, reszelve 15 dkg cukor fahéj,izlés szerint morzsa , szóráshoz a töltelék alá Elkészítés: A tészta hozzávalóit alaposan kikeverjük, 2 részre osztjuk.(Lágy masszát kapunk.) Egyik felét egy kikent, lisztezett,közepes méretű tepsibe öntjük, ráterítjük a reszelt almás tölteléket, a massza másik felét ráegyengetjük. Aranybarnára sütjük, előmelegített sütőben, kb. 180 °C-on. Meggyel is készíthető,akkor a massza tetejét megszórjuk meggyel,erre jöhet szeletelt mandula, vagy durvára darált dió.Vaníliás porcukorral szórni. Tanácsok: Nagyon gyors süti,vendégváró! A tésztája olyan könnyű, hogy ha marad, az csak azért történik, mert túlzottan udvarias vendégeink voltak! Horvátországi nyaralás emléke, a házinéni receptje. A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |