| Szedres lepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg sütőmargarin vagy vaj 15 dkg porcukor 14 dkg liszt 5 tojás 1, 5 dl tej 1 csomag vaníliás cukor 1/2 csomag sütőpor 1/2 citrom reszelt héja csipet só szeder 2 evőkanál kristálycukor 1 teáskanál fahéj Elkészítés: 1, A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét 8 dkg porcukorral kemény habbá verjük. 2, A margarint habosra keverjük 7 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral. Belekeverjük a tojások sárgáját, majd ehhez a keverékhez adjuk a lisztet, a sütőport, a langyos tejet és a citromhéjat. 3, Végül kanállal hozzákeverjük a tojásfehérjét. 4, Kikent, lisztezett tepsibe öntjük a masszát, beletesszük a szedret, majd kristálycukorral elkevert fahéjjal a tetejét megszórjuk. 5, Előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |