Tutireceptek.hu fejléc

Szedres lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg sütőmargarin vagy vaj
15 dkg porcukor
14 dkg liszt
5 tojás
1, 5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
1/2 citrom reszelt héja
csipet só
szeder
2 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál fahéj

Elkészítés:
1, A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét 8 dkg porcukorral kemény habbá verjük.

2, A margarint habosra keverjük 7 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral. Belekeverjük a tojások sárgáját, majd ehhez a keverékhez adjuk a lisztet, a sütőport, a langyos tejet és a citromhéjat.

3, Végül kanállal hozzákeverjük a tojásfehérjét.

4, Kikent, lisztezett tepsibe öntjük a masszát, beletesszük a szedret, majd kristálycukorral elkevert fahéjjal a tetejét megszórjuk.

5, Előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás burgonyalepény » Szilvás lepény (update 2) » Szedres ricotta felfújt » Sütőtökös lepény
» Almás lepény - Jagodától » Gesztenyés almás lepény » Joghurtos lepényke » Túrólepény
» Flambírozott almáslepény » Cseh túrólepény » Citromos villámlepény » Sonkás tojáslepény
» Virslis lepénykék » Gombaragu krumplilepényen » Káposztás lepénykék » Class szilvás lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.