| Citromos villámlepény receptHozzávalók: 4 tojás, 2 kis csomag citrom ízű fruktóz, 1 kiskanál citrom aroma, 1 citrom, 4 evőkanál porédesítő, 10 dkg ráma margarin, 15 dkg csökkentett szénhidrát tartalmú liszt, 1 kiskanál sütőpor. A mázhoz: 1 evőkanál citromlé, 3 evőkanál xilit. Elkészítés: A tojások sárgáját, az egyik csomag fruktózt, a citromaromát, az édesítőt, fél citrom levét és reszelt héját összekeverjük. Majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások felvert habját. Alufóliával bélelt őzgerinc formában megsütjük a tésztát. Amikor kihűlt, 1 ek citromlét kikeverünk 3 kanál porrá őrölt xilittel, majd ezzel áthúzzuk a süti külsejét és megszórjuk a maradék reszelt citromhéjjal. A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |