Tutireceptek.hu fejléc

Palóc-tál recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
0,5 kg sertéstarja
1 kg burgonya
0,5 kg zöldbab (télen fagyasztott)
15 dkg füstölt szalonna
1 csapott mokkáskanál őrölt bors
5 gerezd préselt fokhagyma
Olaj


Elkészítés:
A szalonnát kockára vágjuk, kisütjük, leszűrjük.

A burgonyát felkockázzuk, sós vízben félig megfőzzük, szintén leszűrjük, - jól lecsepegtetjük, forró olajban szép aranybarnára sütjük, s szedőlapáttal tálra szedjük.

A szalonna zsírját felforrósítjuk, átsütjük benne a kis darabokra vagdalt húst, sózzuk, borsozzuk, - hozzáadjuk a zöldbabot. Felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi, puhulásig főzzük, majd összemelegítjük a sült burgonyával, a szalonna pörccel és fokhagymával.

Tanácsok:
Az ételnek enyhén szaftosnak kell lennie.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós karaj » Ropogós szűzérmék » Rakott csirkemáj » Kapribogyós sertés-tokány
» Csirke kuglóf » Rántott kenőmájas » Húsvéti sonkatorta » Majoránnás sertéstokány
» Huszita harci eledel » Böllér karaj » Rántott hús extra » Szűzérmék spárgával
» Mustáros töltött pecsenye » Lecsós csülök » Tepsis csirkefalatok » Csirke Fu Yung módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.