| Palóc-tál receptHúsételek Hozzávalók: 0,5 kg sertéstarja 1 kg burgonya 0,5 kg zöldbab (télen fagyasztott) 15 dkg füstölt szalonna 1 csapott mokkáskanál őrölt bors 5 gerezd préselt fokhagyma Olaj Só Elkészítés: A szalonnát kockára vágjuk, kisütjük, leszűrjük. A burgonyát felkockázzuk, sós vízben félig megfőzzük, szintén leszűrjük, - jól lecsepegtetjük, forró olajban szép aranybarnára sütjük, s szedőlapáttal tálra szedjük. A szalonna zsírját felforrósítjuk, átsütjük benne a kis darabokra vagdalt húst, sózzuk, borsozzuk, - hozzáadjuk a zöldbabot. Felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi, puhulásig főzzük, majd összemelegítjük a sült burgonyával, a szalonna pörccel és fokhagymával. Tanácsok: Az ételnek enyhén szaftosnak kell lennie. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |