Tutireceptek.hu fejléc

Szárnyashússal töltött alma recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
hozzávalók 4 főre

20-25 dkg sülthús (tökéletesen megfelel a maradék is)
2 ek vaj
1 ek liszt
2 dl tej

bors
szerecsendió
4 alma
darabka póréhagyma vagy pritaminpaprika
petrezselyem
citrom

Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, a lisztet világosra pirítjuk, felöntjük a felforrt tejjel, majd sűrűre főzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük (ha van egész szerecsendió, akkor azt reszeljünk bele).
Beleforgatjuk az apróra vágott húst és a póréhagymát (vagy a paprikát).
Az almák tetejéről levágunk egy szeletet, magházat eltávolítjuk, majd a húsát kikaparjuk úgy, hogy jó egy centis fala maradjon a gyümölcsnek. A kivájt almát felaprítjuk, és a húsos mártáshoz adjuk.
A citrom levével meglocsoljuk az almákat, majd a töltelékkel megtöltjük, ráhelyezzük a "sapkákat".
Vajjal kikent tűzálló tálba tesszük, sütőben megsütjük és melegen fogyasztjuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós töltött karalábé » Csirkemájjal töltött tök » Töltött piskóta » Töltött körte
» Töltött makréla » Töltött kenyér másképp » Sajttal töltött alma » Juhtúrós töltött tojás
» Sajtos töltött cukkini » Galyasági töltött pecsenye » Töltött olasz tésztahajók » Töltött dagadó
» Töltött padlizsán update 1 » Töltött tintahal » Görög töltött paprika » Töltött káposzta Ági módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.