| Szárnyashússal töltött alma receptHúsételek Hozzávalók: hozzávalók 4 főre 20-25 dkg sülthús (tökéletesen megfelel a maradék is) 2 ek vaj 1 ek liszt 2 dl tej só bors szerecsendió 4 alma darabka póréhagyma vagy pritaminpaprika petrezselyem citrom Elkészítés: A vajat felolvasztjuk, a lisztet világosra pirítjuk, felöntjük a felforrt tejjel, majd sűrűre főzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük (ha van egész szerecsendió, akkor azt reszeljünk bele). Beleforgatjuk az apróra vágott húst és a póréhagymát (vagy a paprikát). Az almák tetejéről levágunk egy szeletet, magházat eltávolítjuk, majd a húsát kikaparjuk úgy, hogy jó egy centis fala maradjon a gyümölcsnek. A kivájt almát felaprítjuk, és a húsos mártáshoz adjuk. A citrom levével meglocsoljuk az almákat, majd a töltelékkel megtöltjük, ráhelyezzük a "sapkákat". Vajjal kikent tűzálló tálba tesszük, sütőben megsütjük és melegen fogyasztjuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |