| Szárnyas leves kapros galuskával receptLevesek Hozzávalók: 1 kg. szárnyas aprólék, 30 dkg.leveszöldség, 1 db. nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál étolaj ( vagy vaj, margarin) 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 3 evőkanál borecet ( vagy 1 db. citrom), só, őrölt fekete bors, 2 evőkanál liszt, A kapros gombóchoz: 10 dkg. túró, 10 dkg. liszt, 1 csokor zöldkapor, 2 db. tojás, só, 2-3 evőkanálnyi zsemlemorzsa Elkészítés: A zsiradékon megpiritjuk a finomra vágott vöröshagymát.A megmosott szárnyas aprólékot beletesszük, átforgatjuk a forró, hagymás zsiradékban, majd kb. 1,5-2 liternyi vízzel felöntjük,lassú tűzön főzzük. Fél órányi fővés után hozzáadjuk a megtisztitott leveszöldségeket és a fokhagymát egészben.Ízesitjük sóval, őrölt borssal. Készre főzzük, a levet leszűrjük, a szárnyasaprólékot és a főtt zöldségeket tálra rendezzük. Közben elkészítjük a kaporos gombócot. A rúrót áttörjük, A liszttel, a tojásokkal, sóval, apróra vágott kaporral a túrótösszekeverjük és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy közepesen kemény masszát kapjunk. A húslevest felforraljuk és kis gombócokat formázva a levesben megfőzzük. Ha a galuskák feljönnek a felszínre készre főttek.Ekkor a levest besűrítjük a tejfölben elkevert liszttel, csipetnyi őrölt fekete borssal. A végén a citrom egész levével a levest megsavanyítjuk, apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |